Balance d’eau is specialist in ontwikkelen en bouwen op water

Ontwikkeling nieuw bouwsysteem

Toen er circa 10 jaar geleden waterkavels in de Harnaschpolder uitgegeven werden door gemeente Delft, trok dit de aandacht van de oprichter van Balance d’eau. Al snel bleek echter dat er geen bouwsysteem beschikbaar was wat het mogelijk maakte om te bouwen op water wat afgesloten is voor scheepvaart.

"Balance d’eau woningen hebben een zeer laag zwaartepunt waardoor de invloed van wind tot een minimum gereduceerd wordt."

Met een team van enthousiaste, vernieuwende engineers is er in enkele jaren een compleet nieuw bouwsysteem ontwikkeld waarmee het mogelijk is om waterwoningen te bouwen op elke locatie. Ook in ondiep en moeilijk bereikbaar water. De woningen kunnen tijdens de ontwerpfase optimaal gebalanceerd worden waardoor ze later mooi recht en stabiel in het water liggen. Balance d’eau woningen hebben een zeer laag zwaartepunt waardoor de invloed van wind tot een minimum gereduceerd wordt. Het bouwconcept is een ideale oplossing voor de combinatie van woningbouw en waterberging.

Unieke kennis

Tijdens de ontwikkeling van dit compleet nieuwe bouwsysteem is het steeds de bedoeling geweest dit zo duurzaam mogelijk te doen, en alle innovatieve technieken meteen te implementeren. Derhalve hebben de woningen een gevelisolatie met een Rc + 7,0, een comfortabel binnenklimaat en een zeer laag energieverbruik. Met slechts enkele aanpassingen in de installatie is het realiseren van een nul-op-de-meter woning zonder meer mogelijk.

Inmiddels heeft Balance d’eau zich met haar unieke kennis, mogelijkheden en netwerk bewezen als dé specialist in het ontwikkelen en bouwen op water. Balance d’eau heeft een intensieve samenwerking met Damsteegt Waterwerken, gespecialiseerd in bruggenbouw, oeverbescherming, hout-, beton- en composietconstructies, vlonders en steigers. Deze unieke kennis neemt Balance d’eau al tijdens de planfase van het project mee, waardoor onnodige kosten kunnen worden vermeden en het project optimaal op de condities van de locatie wordt ontwikkeld.

Op dit moment is Balance d’eau bezig met de ontwikkeling van een flink aantal bouwprojecten door heel Nederland en inmiddels ook daarbuiten. Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze nieuwe projecten in ontwikkelingsfase en verkoop? Neem dan contact met ons op.

Projecten Contact opnemen

© Balance d'eau Holding BV| Alle rechten voorbehouden |