0400 overzicht Oeverzwaluwplas web
In ontwikkeling
't Buitenryck;
Bijzonder natuurlijk wonen in Hoogeveen

Het project

Balance d’eau ontwikkelt in 3 deelgebieden rondom het recreactiegebied Nijstad Hoogeveen in totaal 28 woningen:
Op/aan de Oeverzwaluwplas 16 waterwoningen en 2 grondgebonden kangoeroe woningen. In Weidezicht-west 5 grondgebonden woningen, rondom een erf, met optie voor een multi-functioneel bijgebouw.

"Met het begrip ’t Buitenryck vonden we een allesomvattende naam voor de 3 (buiten)gebieden met elk hun unieke woonervaring waar het weidse uitzicht, water en de rust van de natuur centraal staan"

Het project ‘t Buitenryck wordt optimaal ingepast in het bestaande landschap. De entreesteigers van de waterwoningen worden zo geplaatst dat de bomen en het riet langs de oever waar mogelijk in stand gehouden worden. De erfafscheiding van de tuinen van de grondgebonden woningen wordt gevormd door een gemengde haag, eventueel gecombineerd met enkele bomen en struiken of een houtwal met (gebiedseigen) bomen en oeverbegroeiing.

0400 Weidezicht Oost web
0400 waterwoningen Web

Heeft u interesse in dit project? Neem contact met ons op. We vertellen u graag meer.

0400 Oeverzwaluwplas avond web

Specificaties

Locatie

Nijstad, Hoogeveen 

Vanafprijs

n.n.b.

Status

In ontwikkeling

Omschrijving

Duurzame en energiezuinige woningen vlakbij het recreatiegebied Nijstad Hoogeveen. 
't Buitenryck is een project wat verdeeld is over 3 deelgebieden: De Oeverzwaluwplas met 16 waterwoningen en 2 grondgebonden kangoeroewoningen, Weidezicht west met 5 grondgebonden woningen en Weidezicht oost met 5 grondgebonden woningen op een erf 

Opdrachtgever

Balance d'eau 't Buitenryck 

Architect

Zeinstra Veerbeek architecten Den Haag

Bouwer

Balance d'eau 't Buitenryck

Makelaars

n.n.b.

Duurzaamheid

Het project 't Buitenryck onderscheid zich door toepassing van het innovatieve Rock Zero bouwsysteem. De wanden en vloeren zijn hoog geisoleerd (RC > 7 m2K/W), door toepassing van innovatieve installaties en zonnepanelen is waardoor het energieverbruik ultra-laag zal worden. De woningen krijgen tenminste het A+++ energielabel! Ook een nul op de meter woning is goed mogelijk. Door het luchtdichte, maar damp-open Rock Zero bouwsysteem is het wooncomfort gedurende alle seizoenen optimaal. in de winter houdt de woning de warmte goed vast, in de warme zomermaanden blijft hij juist langer koel.
De basis van het Rock Zero bouwsysteem is een natuurproduct, gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt. deze duurzame, onuitputtelijke grondstof is rechtstreeks afkomstig uit onze aarde. Steenwol draagt substantieel bij aan C02-reductie en is volledig recyclebaar.

0400 Weidezicht West web
0400 Kangoeroewoningen web

't Buitenryck

De 16 luxe, onder architectuur ontworpen, drijvende woningen op de Oeverzwaluwplas worden zo ontworpen dat deze maximaal uitzicht hebben over de natuurplas. De ruime tuin met berging biedt tevens ruimte voor parkeren op eigen terrein.
Het is mogelijk om bij de waterwoningen een drijvend terras te plaatsen zodat u zo een duik kunt nemen in het heldere water van de plas. Door de natuurlijke oevers en het heldere water heeft u optimale water- en natuurbeleving; een unieke woonvorm in Drenthe!

De beide grondgebonden woningen met met uitzicht over de plas liggen op zeer ruime kavels van ruim 2200 M2. Naast de ruime vrijstaande woning is een volwaardige, ruime mantelzorgwoning gepland. Deze woning is speciaal ontworpen om een ouder of kind die verzorging nodig heeft, toch een geheel eigen zelfstandige woning te bieden. In het bijgebouw is tevens een extra berging of zelfs een overdekte parkeerplek voor 2 auto’s opgenomen.

Er komen geen schuttingen in het landschap, voor de erfafscheidingen wordt gebruik gemaakt van bomen en hagen.
De woningen naast en op de plas worden door gebruikmaking van natuurlijke materialen in dit natuurlijke landschap ingepast. 

De 5 vrijstaande woningen in Weidezicht-West liggen allen op ruime kavels van 1230-1620 M2. Alle woningen hebben uitzicht over het achtergelegen weiland. Door gebruikmaking van natuurlijke materialen voor de woning en bomen en hagen als erfafscheiding vormen deze woningen een harmonische overgang van het weidelandschap naar de villa's aan de recreatieplas Nijstad.
Optioneel kunnen bij deze woningen een multi-functioneel bijgebouw geplaatst worden, die door de bewoners desgewenst gebouwd kan worden als atelier, werk – of hobbyruimte, of als grote garage.

Het Erf op Weidezicht-oost biedt een bijzonder woonmilieu met een oppervlakte van ruim 5400 M2. Het geheel krijgt door de indeling en uitstraling van een erf een landelijk karakter wat perfect past in het omliggende weidelandschap. Rondom het erf worden vijf woningen gerealiseerd verdeeld over 3 gebouwen; de architectuur van de vrijstaande woning refereert aan de boerderij, de twee tweekappers aan schuren.
Bij binnenrijden links van de toegangsweg, bevindt zich het gemeenschappelijk groen bestemd voor een gezamenlijke invulling zoals een moestuin of dierenweide van ca. 1000m2 en daarachter gemeenschappelijke ongemarkeerde parkeerplaatsen in het groen. De vrijstaande woning heeft nog een eigen terrein van bijna 900 M2, de tweekappers tussen de 430 en 865 M2

Woningtype concept ontwerpen

De locatie

't Buitenryck, bijzonder natuurlijk wonen, Hoogeveen

't Buitenryck ligt op een optimale locatie in Drenthe: Alle woningen liggen op loopafstand van het recreactiegebied Nijstad Hoogeveen. 
Het dichtstbijzijnde winkelcentrum (De Weide) ligt op 12 fietsminuten afstand. Het centrum van Hoogeveen met een ruim aanbod aan voorzieningen op 18 fiets minuten afstand. Het treinstation of 20 fietsminuten. De eeuwenoude esgehuchten Echten en Ten Arlo liggen op 5 fietsminuten afstand. Natuurgebied Dwingelderveld 15 autominuten. Oude Hanzesteden: Meppel 20 autominuten, Zwolle 30 autominuten, Groningen 50 autominuten.

"Een unieke locatie voor drijvend wonen in Drenthe."

Heeft u interesse in dit project?

Neem contact op met ons op voor meer informatie. We vertellen u graag meer over deze bijzondere woningen in Hoogeveen

Gerelateerd nieuws

't Buitenryck nieuwsbrief editie 7

4 december 2023

0400 overzicht Oeverzwaluwplas web

't Buitenryck nieuwsbrief editie 6

14 september 2023

0400 Oeverzwaluwplas avond web

't Buitenryck nieuwsbrief editie 5

2 augustus 2023

0400 overzicht Oeverzwaluwplas web

't Buitenryck nieuwsbrief editie 4

12 april 2023

0400 waterwoningen Web

't Buitenryck nieuwsbrief editie 3

29 oktober 2022

0400 Weidezicht Oost web

't Buitenryck nieuwsbrief editie 2

5 april 2022

0400 overzicht Oeverzwaluwplas web

't Buitenryck nieuwsbrief editie 1

17 november 2021

0400 waterwoningen Web

Hoogeveensche courant: bijzondere plannen voor Nijstad

17 mei 2021

RTV Drenthe: grote plannen woon en recratiegebied Nijstad

17 mei 2021

0400 Weidezicht West web

Informatieavond woon- en recreatiegebied Nijstad

7 mei 2021

© Balance d'eau Holding BV| Alle rechten voorbehouden |