Project

't Buitenryck
Bijzonder natuurlijk wonen in Hoogeveen

Specificaties

Locatie

Nijstad, Hoogeveen

Status

In ontwikkeling

Omschrijving

't Buitenryck Bijzonder natuurlijk wonen is een project wat verdeeld is over 3 deelgebieden: De Oeverzwaluwplas met 16 waterwoningen en 2 grondgebonden woningen met mantelzorgwoning, Weidezicht west met 5 grondgebonden woningen en Weidezicht oost met 5 grondgebonden woningen op een erf

Opdrachtgever

Balance d'eau B.V.

Architect

ZVA Den Haag

Omschrijving

Balance d’eau ontwikkelt in 3 deelgebieden rondom het recreactiegebied Nijstad Hoogeveen in totaal 28 woningen:
Op/aan de Oeverzwaluwplas 16 waterwoningen en 2 grondgebonden woningen met mantelzorg woning
In Weidezicht-west 5 grondgebonden woningen met optie  voor een multi-functioneel bijgebouw in Weidezicht-oost 5 grondegebonden woningen rondom een erf

De 16 luxe, onder architectuur ontworpen, drijvende woningen op de Oeverzwaluwplas worden zo ontworpen dat deze maximaal uitzicht hebben over de natuurplas. De ruime tuin met berging biedt tevens ruimte voor parkeren op eigen terrein.
Het is mogelijk om bij de waterwoningen een drijvend terras te plaatsen zodat u zo een duik kunt nemen in het heldere water van de plas. Door de natuurlijke oevers en het heldere water heeft u optimale water- en natuurbeleving; een unieke woonvorm in Drenthe!

De beide grondgebonden woningen met met uitzicht over de plas liggen op zeer ruime kavels van ruim 2000 M2. Naast de ruime vrijstaande woning is een volwaardige, ruime mantelzorgwoning gepland waarmee deze kavels een bijzonder en sociaal woonmilieu bieden.
Er komen geen schuttingen in het landschap, voor de erfafscheidingen wordt gebruik gemaakt van bomen en hagen.
De woningen naast en op de plas worden door gebruikmaking van natuurlijke materialen in dit natuurlijke landschap ingepast. 

De 5 vrijstaande woningen in Weidezicht-West liggen allen op ruime kavels van 1150-1443 M2. Alle woningen hebben uitzicht over het achtergelegen weiland. Door gebruikmaking van natuurlijke materialen voor de woning en bomen en hagen als erfafscheiding vormen deze woningen een harmonische overgang van het weidelandschap naar de villa's aan de recreatieplas Nijstad.
Optioneel kunnen bij deze woningen een multi-functioneel bijgebouw geplaatst worden, die door de bewoners desgewenst gebouwd kan worden als atelier, werk – of hobbyruimte, grote garage, zonder woonfunctie.

Het Erf op Weidezicht-oost biedt een bijzonder woonmilieu met een oppervlakte van ruim 4700 M2. Het geheel krijgt door de indeling en uitstraling van een erf een landelijk karakter wat perfect past in het omliggende weidelandschap. Rondom het erf worden vijf woningen gerealiseerd verdeeld over 3 gebouwen; de architectuur van de vrijstaande woning refereert aan de boerderij, de twee tweekappers aan schuren.
Bij binnenrijden links van de toegangsweg, bevindt zich het gemeenschappelijk groen bestemd voor een gezamenlijke invulling zoals een moestuin of dierenweide van ca. 600m2 en daarachter gemeenschappelijke ongemarkeerde parkeerplaatsen in het groen van ca. 500m2. De vrijstaande woning heeft nog een eigen terrein van bijna 1000 M2, de tweekappers ca. 500 M2

Bijzonder natuurlijk wonen ligt op een optimale locatie in Drenthe: Alle woningen liggen op loopafstand van het recreactiegebied Nijstad Hoogeveen. 
Het dichtstbijzijnde winkelcentrum (De Weide) ligt op 12 fietsminuten afstand. Het centrum van Hoogeveen met een ruim aanbod aan voorzieningen op 18 fiets minuten afstand. Het treinstation of 20 fietsminuten. De eeuwenoude esgehuchten Echten en Ten Arlo liggen op 5 fietsminuten afstand. Natuurgebied Dwingelderveld 15 autominuten. Oude Hanzesteden: Meppel 20 autominuten, Zwolle 30 autominuten, Groningen 50 autominuten.

Heeft u interesse in dit project? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Gerelateerde projecten

Project Royal Waterlofts Zeewolde

Royal Waterlofts Waterwoningen in Zeewolde

vanaf € 580.000,- V.O.N. | Start verkoop gestart

Bijzonder drijvend wonen centraal gelegen in Nederland!

Bekijken
0400 overzicht Oeverzwaluwplas web

Project 't Buitenryck hoogeveen

't Buitenryck, 28 woningen in Nijstad Hoogeveen

in ontwikkeling

Drijvende- en grondgebonden woningen te gast in het natuurlijke landschap

Bekijken

© Balance d'eau Holding BV| Alle rechten voorbehouden |